Silver Flash
Bàner
06/10/2014....FITAG-UGT DEMANA AL MINISTERI D'INDÚSTRIA LA REGULACIÓ URGENT DE LES GASOLINERES DESATESES Imprimeix

_______________________________________________________________________________

 

FITAG-UGT demana a Indústria que reguli amb urgència la situació de les gasolineres desateses .


Davant l'enorme proliferació, recent però ràpida de les estacions de serveis desateses (sense personal) FITAG UGT expressa la seva preocupació, ja que comporten un risc per a la població, un perjudici per a l'ocupació, i una discriminació cap a usuaris discapacitats.


Per això ha emprès una campanya informativa per a treballadors i usuaris, i exigeix ​​al Ministeri d'Indústria que reguli legislativament el funcionament d'aquestes estacions de servei, fixant uns mínims que garanteixin la seguretat ciutadana, la preservació del medi ambient i el tracte igualitari a tots els usuaris que desitgin utilitzar qualsevol mitjà de proveïment.


Les instal.lacions desateses són establiments de subministrament de combustible al detall, en el qual no hi ha personal  que assisteixi al consumidor que acudeix a repostar a la mateixa. FITAG UGT ha comptabilitzat fins ara 445 punts de venda en règim desatès en el territori espanyol i estima que podrien ser ja al voltant de 600.


La nostra preocupació davant aquest nou fenomen és en primer lloc per l'ocupació. FITAG UGT calcula que ja s'han perdut uns 2500 llocs de treball directes, perquè aquests punts de venda prescindeixen per complet de personal laboral. A això caldria afegir-hi els llocs de treball que s'eliminaràn en altres estacions de servei per tal de reduir costos i competir amb els nous establiments. Aquesta situació és especialment alarmant dins del context de crisi i amb alta taxa d'atur que hi ha al nostre país. Amb la pèrdua d'ocupació afegida es perd diners per al consum, i es tradueix en un menor nombre de cotitzacions que repercuteix en els ingressos de les arques públiques. Així, si l'Estat té menys cotitzacions, comptarà amb menys fons per cobrir l'atur i la formació professional, havent de recaptar més impostos dels cotitzants.


D'altra banda, les estacions de servei desateses comporten un greu risc per a la ciutadania. L'ús imprudent o inadequat de les instal · lacions, de vegades per simple desconeixement, podria provocar vessaments, que contaminarien el terreny, podrien ocasionar caigudes, o seria un factor de risc per generar un incendi de greus conseqüències. Proveir amb el cotxe encès, fumar en el recinte o simplement l'electricitat estàtica podrien ser desencadenants d'un incendi. El fet de no comptar amb la presència d'un treballador qualificat que informi a l'usuari, que li adverteixi de les precaucions que ha de prendre o que sàpiga reaccionar davant d'una emergència, és un problema de seguretat que s'enquista en les estacions de servei.


Tampoc hauria personal per comprovar que el combustible es transporta amb seguretat en bidons homologats, per conductors acreditats per a grans quantitats de gasolina, per oferir fulls de reclamació, per supervisar l'ompliment dels sortidors, o per atendre a l'usuari que vulgui comprovar que el proveïment que se li cobra és correcte.


Les estacions de servei desateses discriminen als usuaris discapacitats, que no poden servir-se el producte ells mateixos, ja que no estàn adaptades. Tampoc podrien utilitzar aquest servei els usuaris que comprin gasolina bonificada, ja que no poden acreditar aquesta condició davant cap persona.


Finalment, cal recordar que la manca de personal en aquestes instal · lacions posa en risc la seguretat ciutadana, ja que qualsevol persona podria fer ús sense control de productes altament inflamables, per poder ser utilitzat en la preparació de sabotatges, terrorisme o atemptats.


Per tots aquests motius, FITAG UGT considera que les estacions de servei desateses són negatives en termes d'ocupació, de seguretat i de qualitat en el servei, i reclama al Ministeri que reguli amb una sola llei estatal aquesta activitat, protegint els drets i la seguretat dels ciutadans així com l'ocupació ja que les competències en instal · lacions d'hidrocarburs estan transferides a les comunitats autònomes, i la normativa que les regulen varien d'una comunitat a una altra, havent-hi moltes que ni tan sols contemplen aquesta activitat comercial en la seva legislació. FONT FITAG-UGT.

Podeu visualitzar la roda de premsa clicant el següent enllaç :

http://youtu.be/hF0ZTRlMFkY